Behandelingen

 

Ayurvedische behandelingen Den Haag

We bieden verschillende Ayurvedische lichaamsbehandelingen. Deze behandelingen kunnen buiten een behandelplan worden gegeven. Wij raden echter aan om een initieel consult te boeken indien je de behandelingen wilt inzetten als therapie. Lees meer over vergoedingen door verzekeraars hier. 

Wij bieden de volgende behandelingen.  Onze tarieven

ABHYANGA – AYURVEDISCHE MASSAGE 60 of 90 minuten

Traditionele ayurvedische warme kruidenolie-therapie. Een ontspannende en geruststellende warme massage voor het hele lichaam met met medicinale oliën om het lichaam weer in balans te brengen. We kiezen de olie op basis van jouw constitutie en disbalans. Reinigt en voedt de lichaamsweefsels.

PADA ABHYANGA VOETMASSAGE

Duur 30 min Een speciale ayurvedische oliemassage van voeten, benen en knieën en stimulatie van marmapunten die blokkades openen en de energiestroom loslaten.

MUKH ABHYANGA GEZICHTSMASSAGE

Duur 60 min Een speciale ayurvedische gezichtsmassage inclusief nek en hoofd en stimulatie van marma-energiepunten zodat men kan ontspannen en verjongen.

MUKH ABHYANGA GEZICHTSBEHANDELING

Duur 75 min Diep reinigende behandeling door het gebruik van actieve biologische kruiden en oliën, afhankelijk van jouw huidtype. In combinatie met massage en stimulatie van het marma energiepunten die blokkades openen en de energiestroom loslaten. Deze behandeling omvat ook massage van hoofd, nek en schouders.

KARNA POORANA ~OOR OLIE BEHANDELING

Duur 30 min Deze therapie omvat het voorzichtig vullen van de oren met warme kruidenolie.Het helpt de symptomen van tinnitus, gehoorverlies, duizeligheid, migraine en hoofd en nekpijn te verlichten. Het is ook een uitstekende therapie voor vata-disbalans en aanverwante klachten. De behandeling omvat massage van hoofd, nek en schouders. Reinigt en voedt de gehoorsorganen.

NASYA~ NEUS OLIE BEHANDELING

Duur 30 min Nasya Behandeling is een therapeutische ayurvedische procedure waarbij een kruidenolie in de neus wordt gedruppeld. Nasya is gunstig voor aandoeningen van het hoofd en de nek. Regelmatige beoefening van Nasya verbetert niet alleen de intelligentie en het geheugen, maar heeft ook verschillende voordelen tegen veroudering. De behandeling omvat massage van hoofd, nek en schouders. Reinigt de neusholtes en sinus.

JANU BASTI ~ KNIE BEHANDELING

Duur 60 min Janu Basti kan als preventieve behandeling worden toegediend. De procedure omvat het vasthouden van kruidenolie op de knie. Het helpt gewrichts gerelateerde problemen te voorkomen en houdt de gewrichten gezond. Anders is het een effectieve ayurvedische behandeling voor chronische kniepijn, stijfheid, ontsteking en letsel. Deze behandeling omvat massage van voeten, benen en knieën.

NETRA BASTI ~ OOGBEHANDELING

Duur 60 min Een speciale ayurvedische behandeling om de ogen te kalmeren. De behandeling helpt het vocht in de ogen te herstellen, het zicht te verbeteren en eventuele irritatie te verwijderen. Het is ook voedzaam voor vermoeide, droge, ruwe en geblesseerde ogen. Ghee wordt aan de ogen toegediend. De behandeling omvat massage van hoofd nek en schouders.

Hrid Basti ~ HART/BORST behandeling

Duur 60 min Door het hartgebied gedurende een bepaalde tijd te baden met kruidenolie, kalmeren we verergerde Vata dosha in de borst, voeden en versterken we de hartspieren, reguleren we de hartfuncties en verlichten we diepgewortelde onderdrukte stress, woede en verdriet. De behandeling omvat massage van hoofd, nek en schouders.

GREEVA BASTI ~cervicale behandeling

Duur 60 min De procedure houdt in dat gedurende een bepaalde periode warme kruidenolie over het nekgebied wordt vastgehouden. De behandeling geeft een verbazingwekkende verlichting van de pijn en stijfheid die gepaard kan gaan met nekspierpijn of cervicale spondylose. Deze behandeling omvat massage van nek, schouders en hoofd.

KATI BASTi ~ lage rug behandeling

Duur 60 min Rijke, warme kruidenolie wordt aangebracht op het onderste uiteinde van het wervelgebied, waar het gedurende een bepaalde periode blijft op diep door te dringen. Deze specifieke ayurvedische behandeling is zeer effectief bij de behandeling van lage rugpijn en neurologische aandoeningen van de onderrug en de onderste ledematen. De behandeling omvat massage van de rug, schouders en nek.

PANCHAKARMA BEHANDELING ~ op aanvraag

Panchakarma is uitstekend voor ziektepreventie en levensverlenging en vormt het hart van genezing met de Ayurvedische geneeskunde.  Panchakarma is een proces en geen procedure. Het proces waarbij gifstoffen en overtollige dosha’s uit lichaam en geest worden verwijderd en vervolgens de interne kracht (Ojas) van het lichaam wordt hersteld. 

Idealiter ga je naar een centrum waar je een aantal dagen kunt verblijven of naar toe kunt gaan zonder verblijf om een Panchakarma proces te ondergaan.  Een panchakarma kan ook vanuit huis worden gedaan. Het is dan van belang dat je door een Ayurvedisch practitioner of arts wordt begeleid. Of je het nou thuis doet of in een centrum, het heeft beide voor- of nadelen. 

Bij Sankalpa Holistic Health kun je een panchakarma behandeling vanuit huis ondergaan. Dit wordt op maat voor je samengesteld.

Booking Provided by Healthie

[instagram-feed]