Een rijke nomato sauce – Een alternatief voor tomatensaus

Hoeveelheid 6Portie

Tomaten van het menu laten is iets dat we in de Ayurveda aanbevelen – vooral voor degenen die last hebben van brandend maagzuur en gewrichtspijn (maar eigenlijk zijn ze voor niemand goed). Tomaten maken deel uit van de nachtschadefamilie (samen met paprika, aubergine en witte aardappelen). Ze verergeren alle dosha’s, vooral pitta. Ze verhogen ontsteking en zijn zuur (denk maar aan hoe ze voelen op je tong!).

Dus je vraagt ​​je misschien af: hoe moet ik leven zonder tomaten? Wees niet bang: nomatosaus is hier!

Nomatosaus is een perfecte vervanger voor kruiden op basis van tomaten. Het is voedzaam voor iedereen, vol van smaak en van nature zoet.

Geniet van de nomatosaus geserveerd bij geroosterde groenten, gemengd met granen of verse pasta, of gebruikt als heerlijke rode pizzasaus

Hier is een heerlijk recept voor een rijke nomato sauce.

Ingrediënten

0/13 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/1Instructies
  • Verhit de ghee en olijfolie in een kleine pan en laat het zout, de koriander, de kurkuma en de zwarte peper sudderen tot het aroma aanwezig is. Voeg de zoete aardappel, rode biet, wortels en gehakte dadel toe en roer om te bedekken met de ghee en kruiden. Voeg het water toe, roer, dek af en laat sudderen tot het gaar is en met een mes kan worden doorboord. Mogelijk moet u wat meer water toevoegen om de gewenste sausconsistentie te bereiken. Laat een paar minuten afkoelen en meng dan met een blender, keukenmachine of staafmixer en roer de gehakte kruiden en het limoensap erdoor (indien gebruikt).

Notities

Bron: Hala Pule Ayurveda