Nomato Sauce- Een alternatief voor tomatensaus

Hoeveelheid 6Portie Voorbereidingstijd: 15Minuten

Tomaten van het menu laten is iets dat we in de Ayurveda aanbevelen – vooral voor degenen die last hebben van brandend maagzuur en gewrichtspijn (maar eigenlijk zijn ze voor niemand goed). Tomaten maken deel uit van de nachtschadefamilie (samen met paprika, aubergine en witte aardappelen). Ze verergeren alle dosha’s, vooral pitta, en zijn opruiend en zuur (denk maar aan hoe ze voelen op je tong!).

Dus je vraagt ​​je misschien af: hoe moet ik leven zonder tomaten? Wees niet bang: nomatosaus is hier!

Nomatosaus is een perfecte vervanger voor kruiden op basis van tomaten. Het is voedzaam voor iedereen, vol van smaak en van nature zoet.

Geniet van de nomatosaus geserveerd bij geroosterde groenten, gemengd met granen of verse pasta, of gebruikt als heerlijke rode pizzasaus

Hier is een snelle, eenvoudige versie met weinig ingrediënten als je weinig tijd hebt. Bekijk hier een rijker recept.

Ingrediënten

0/9 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/5Instructies
  • Verhit de ghee in een kleine pan en laat het zout, de kurkuma, de kurkuma en de zwarte peper sudderen tot het aroma aanwezig is.
  • Voeg de rode biet, pastinaak en wortels toe en roer om te bedekken met de ghee en kruiden.
  • Voeg het water toe zodat het de groenten voor ¾ bedekt
  • Roer, dek af en laat sudderen tot het gaar is en met een mes kan worden doorboord. Mogelijk moet u wat meer water toevoegen om de gewenste sausconsistentie te bereiken.
  • Laat een paar minuten afkoelen en mix met een blender, keukenmachine of staafmixer en roer de gehakte koriander erdoor.

Notities

Source: Hale Pule Ayurveda